icon rss footer hover.png icon facebook footer hover.png icon mail footer hover.png icon insta footer hover.png
Du er her:   Frydenhaug barnehage   ›   Hjem   ›   Toppmeny   ›   Politikk   ›   Valg 2019

Valg 2019

Kommunestyre- og fylkestingsvalg i Ås 2019

I år kan du avgi stemme til både kommunestyret og fylkestinget. Valgdagene i Ås kommune er 8. og 9. september 2019. Du kan forhåndsstemme fra og med 10. august til og med 6. september.

Hvem kan stemme?

Stemmeretten i Norge er allmenn for de fleste valg, noe som innebærer at stemmeretten ikke er innskrenket på bakgrunn av kjønn, religion, etnisitet, eiendomsbesittelse eller andre gruppeinndelinger.

Les mer om hvem som har stemmerett til kommunestyre- og fylkestingsvalg

Manntall

Manntallet er en liste over alle personer som har stemmerett ved valg i Norge. Det er ikke nødvendig å registrere eller på noen måte melde seg inn i manntallet. Men det er der du er Folkeregistrert den 30. juni 2019 du stemmer til. 

Alle som har stemmerett er manntallsført, og du kan sjekke din oppføring i Altinn.

Valgdagene 8. og 9. september

På valgdagen må du stemme i den kommunen du er manntallsført som bosatt den 30. juni i valgåret.

På valgkortet vil du finne informasjon om hvilken kommune du skal stemme i på valgdagen. Her vil det også stå hva som er ditt valglokale, men du står fritt til å benytte et annet valglokale i kommunen.

Oversikt over lokaler og åpningstider på valgdagene i Ås kommune

Stemme før valgdagene

Forhåndsstemme

Fra og med 10. august og til og med fredagen før valgdagen er det mulig å forhåndsstemme i alle landets kommuner ved stortingsvalg, sametingsvalg og kommunestyre- og fylkestingsvalg.

I forhåndsstemmeperioden kan alle velgere stemme ved alle tilgjengelige valglokaler i hele landet. Det betyr at selv om du er hjemmehørende i Moss, så kan du avgi din stemme i Trondheim eller i hvilken som helst annen kommune. Dette er ikke mulig hvis du skal stemme på selve valgdagen.

Oversikt over lokaler og åpningstider for forhåndsstemming i Ås kommune

De aller fleste som stemmer ved valg i Norge, gjør dette i valglokaler i forhåndsstemmeperioden eller på selve valgdagen, men det finnes også alternativer for grupper som ikke har denne muligheten.

Tidligstemme - ta kontakt og avtal tid

I perioden onsdag 1. juli – 9. august er det mulig å tidligstemme i kommunens ordinære åpningstid. Dette gjelder velgere som ikke har mulighet til å stemme i forhåndsstemmeperioden eller på valgdagene. 

Velgere kan tidligstemme på rådhuset i Ås, men det må avtales på forhånd. Ta kontakt med Ås kommune på telefon 64 96 20 00 eller servicetorget@as.kommune.no.

Stemme hjemme (ambulerende stemmegivning)

Du kan ta kontakt med Servicetorget for å få stemme der du oppholder deg hvis du er syk eller ufør. Da vil det komme noen fra kommunen hjem til deg og ta i mot stemmen din den siste uken før valget.

Ta kontakt med Servicetorget i Ås kommune på telefon 64 96 20 00 eller servicetorget@as.kommune.no for å avtale tidspunkt. Siste frist for å søke om å få stemme hjemme er innen onsdag 4. september kl. 15.30.

Tips en venn Skriv ut

Aktuelt

Illustrasjonsfoto med flytteesker

På flyttefot i sommer?

Du må melde flytting til Folkeregisteret innen 30. juni, dersom du ønsker å stemme på partier/kandidater i din nye hjemkommune ved høstens valg.
Foto som viser en person med Valgmedarbeider-kort rundt halsen

Vil du være valgmedarbeider i Ås i høst?

I år er det kommune- og fylkestingsvalg, og vi trenger nye valgmedarbeidere.
Logo for valg 2017 med riksløve i gull

Listeforslag

Her kan du se hvilke listeforslag som er kommet inn til kommunestyrevalget 2019.